Haal meer uit de zon,
om minder te betalen.
Met zonnepanelen!

ENGIE Electrabel en Sungevity zorgen voor een kwalitatieve installatie van je zonnepanelen: van satellietanalyse en expertadvies tot een zorgeloze plaatsing en proactieve opvolging.

Expertadvies met een unieke technologie

De experts van Sungevity ontwerpen jouw ideale zonnepanelensysteem met behulp van satellietdata en luchtfoto's. Je krijg een exacte berekening van je energieproductie en een volledig overzicht van je opbrengsten en kosten overheen 25 jaar.

Het ideale moment voor zonnepanelen

De technologie in zonnepanelen is zo geëvolueerd dat vandaag de prijs stabiel en het rendement optimaal is.
  • Jaarlijkse besparing

Bespaar elk jaar honderden euro’s. Zie op je energiefactuur meteen hoeveel je zonnepanelen opbrengen.

  • Een slimme investering

Het rendement van zonnepanelen kan gemakkelijk meer dan 5% zijn: heel wat interessanter dan een spaarrekening.

  • Onafhankelijke productie

Door je eigen energie te produceren, word je voor een groot deel onafhankelijk van de elektriciteitsprijzen op de markt.

  • Goed voor het klimaat

Als je zonnepanelen hebt om je elektriciteit op te wekken, verlaag je je ecologische voetafdruk.

 

Een gemiddeld systeem kost zo'n 6000€. Maar wat brengt het precies op?

Zonnepanelen, iets voor jou?

Ontdek alle overwegingen in ons e-book "Zonnepanelen bij jou thuis".

Zonnepanelen? Dat lukt in 4 stappen

Online aanvraag

Vraag een adviesgesprek en offerte aan. Of kies om eerst via e-mail te weten te komen hoe geschikt jouw dak is.

Telefonische adviesgesprekken

Een expert van Sungevity belt je op om de mogelijkheden van je dak te bespreken. Daarna ontwerpt hij o.b.v. satellietdata een installatie op maat en bespreekt je persoonlijke offerte.

Uitvoering van de werken

Zodra je de offerte goedkeurt, worden de werken ingepland. Dit kan normaal binnen de 8 weken.

Opvolging en monitoring

Na de installatie kan je je energieproductie online opvolgen. Ook Sungevity monitort je systeem. Als het niet optimaal meer zou functioneren, wordt meteen een oplossing gezocht.

Hoe kunnen we je helpen?

Veel gestelde vragen
Waarom kiezen voor zonnepanelen bij ENGIE Electrabel?

ENGIE Electrabel biedt meer dan alleen energie aan. Wij hebben een ruim gamma aan energie gelinkte producten en diensten. Samen met onze partner Sungevity zorgen we voor een kwalitatieve installatie van je zonnepanelen. Je kan rekenen op: 

  • Advies en ontwerp op maat van je dak en je noden 
  • Precieze analyse en berekeningen met satellietdata 
  • Kwalitatieve installatie door erkende vakmannen 
  • Levenslange opvolging van je productie
Wie is Sungevity?

Sungevity is vertegenwoordigd in twee continenten en is met tienduizenden succesvolle installaties wereldwijd een expert op het gebied van zonnepanelen. Zij werken bovendien volgens de hoogste kwaliteitsnormen, opgevolgd en gegarandeerd door ENGIE Electrabel.

Als ik zonnepanelen heb, moet ik dan nog steeds een energiecontract afsluiten?

Ja, je hebt een energiecontract nodig omdat je op het net aangesloten blijft. Wanneer je zonnepanelen niet voldoende produceren om je verbruik te dekken, zal je elektriciteit van het net afnemen. Op momenten dat je te veel produceert, zal je elektriciteit op het net plaatsen. Je bent volledig vrij om zelf te kiezen bij welke leverancier je dit contract aangaat.

Wat kosten zonnepanelen?

De kostprijs van een zonnepaneleninstallatie is afhankelijk van het aantal panelen, het merk, het type en de kwaliteit. Het type omvormer, de installatiemoeilijkheid spelen uiteraard ook een rol. Omdat elk dak anders is, maken wij steeds een offerte op maat. De totaalprijs varieert meestal tussen de 5000€ en 8000€ (incl. 6% btw). Voor zeer grote installaties kan dit meer zijn. In alle gevallen is een installatie een goeie investering.

Hoe wordt mijn offerte opgemaakt?

De experts van Sungevity gebruiken satellietdata en luchtfoto's om een optimaal systeem te ontwerpen voor je dak, situatie en noden. Ze stellen een overzichtelijke offerte op met alle details van de installatie en de berekeningen van kosten en besparingen. Indien er meerdere mogelijkheden zijn (vb. type panelen of grootte van het systeem), worden er 2 of 3 verschillende offertes voorgesteld. De offerte wordt daarna in een adviesgesprek in detail besproken.