Zelf isoleren, eenvoudiger dan je denkt

Onze isolatiegids

Deze handige gids begeleidt je stap voor stap bij de uitvoering van alle isolatiewerken aan je woning.

Download de isolatiegids

 

Aan sommige isolatiewerken wagen onervaren doe-het-zelvers zich best niet. Toch blijft er nog genoeg voor jou over …

Sommige isolatieproducten zijn zonder voldoende kennis en ervaring niet zomaar te hanteren en te installeren. Zo dien je voor spouwmuurisolatie bij een vakman aan te kloppen. Anderzijds kan je een aantal kleine, vaak erg eenvoudige ingrepen zelf uitvoeren om je woning te isoleren en warmteverliezen te vermijden. Juist die klussen worden al te vaak vergeten.

 

Dichtingen aan deuren en vensters

Breng borsteldichtingen aan onderaan buitendeuren of deuren naar niet-verwarmde en niet-geïsoleerde ruimten, zoals een kelder. Controleer ook de isolerende dichtingen van die deuren (en vensters). Vervang ze als ze beschadigd zijn. Vul ook de kieren tussen deurlijsten en muren met siliconen.

 

Buisisolatie

In zones die niet verwarmd zijn (kelder, bergruimte, …), dien je de cv-leidingen te isoleren om warmteverliezen tegen te gaan. Die klus voer je gemakkelijk zelf uit en het is nog goedkoop ook. In de handel vind je hiervoor buisisolatie in PUR-schuim.

 

Warmtescherm achter de radiator

Als je buitenmuren weinig of niet geïsoleerd zijn, installeer je een warmteweerkaatsend scherm achter je radiatoren. Zo stuur je bijna 90% van de uitgestraalde warmte opnieuw de kamer in. Anders gezegd: je hoeft minder te stoken!

 

En vergeet je brievenbus niet. Geeft ze uit op je hal of gang? Isoleer ze dan met een tochtafsluiter.

Een isolatieoplossing op maat

Doe een beroep op onze isolatiepartners, met de zekerheid dat wij je tijdens de werken bijstaan.

Je bent op zoek naar aangepast advies en een vakkundige uitvoering? Kortom, je wilt isoleren in alle gemoedsrust? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.