Welke premies om jouw woning te isoleren?

Onze isolatiegids

Deze handige gids begeleidt je stap voor stap bij de uitvoering van alle isolatiewerken aan je woning.

Download onze isolatiegids

 

Een woning correct isoleren kost geld. Je investering is sneller terugverdiend als je premies aanvraagt.

Het doet er niet toe of je in Vlaanderen, Wallonië of Brussel woont. De drie gewesten geven isolatie- en renovatiepremies. Hoewel sommige premies werden aangepast, lonen ze toch nog altijd de moeite.

 

Isolatiepremies in Vlaanderen

Sinds 1 december 2014 is de Vlaamse renovatiepremie omgezet in een belastingkrediet. Het premiebedrag is niet veranderd, maar het wordt niet langer rechtstreeks uitbetaald. Je betaalt wel minder belastingen. Let op: dit belastingkrediet is pas beschikbaar vanaf de zomer van 2015. Lees hier meer.

De Vlaamse minster van Energie, Annemie Turtelboom, lanceerde op 1 januari 2015 ook een energielening. Ze ontwikkelde ook een " Renovatiepact " om de kwaliteitsvolle renovatie van woningen te stimuleren en het huishoudelijke energieverbruik sneller te doen dalen.

 

Isolatiepremies in Wallonië

Op 1 april van dit jaar zag een nieuw premiestelsel het licht. De isolatiepremies gelden voor daken, muren en vloeren. Je vindt alle gegevens op de portal energie.wallonie.be en een samenvatting in ons artikel " Les nouvelles primes énergie en Wallonie ". Wie komt in aanmerking? Alle Waalse gezinnen met een netto belastbaar inkomen van minder dan 93 000 €, dus 97,5% van de bevolking.

 

Brussel

In Brussel keurde de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest midden december 2014 het stelsel van de energiepremies voor 2015 goed. Je vindt hier alle details.

Een isolatieoplossing op maat

Doe een beroep op onze isolatiepartners, met de zekerheid dat wij je tijdens de werken bijstaan.

Je bent op zoek naar aangepast advies en een vakkundige uitvoering? Kortom, je wilt isoleren in alle gemoedsrust? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.