Vooroordelen over muurisolatie

Over isolatie en meer bepaald muurisolatie doen veel vooroordelen de ronde. Weg ermee!

Hoe minder mensen van iets afweten, hoe sneller ze geneigd zijn om het even wat te geloven. Over muurisolatie doen bijvoorbeeld de gekste verhalen de ronde.

Wij vermelden er een tiental in onze gids “10 vooroordelen over spouwmuurisolatie”.

 

Een voorbeeld van zo’n vooroordeel?

Al te vaak denken mensen dat een muur die in de spouw is geïsoleerd, niet meer ademt. De waterdamp zou niet meer uit de woning weg geraken en er zouden zich condensatieproblemen voordoen. Maar dit klopt niet! Muren spelen maar een heel bescheiden rol in het afvoeren van de waterdamp afkomstig van de luchtvochtigheid, warm water in de keuken en badkamer, onze transpiratie of condensatie.

In feite verdwijnt waterdamp voor 98% uit de woning door natuurlijke of mechanische ventilatie en maar voor 2% via de muren. Bovendien laten de huidige isolatiematerialen veel beter waterdamp door dan de muren zelf. Ze kunnen dus nooit een obstakel vormen voor de afvoer van diezelfde waterdamp!

Je wilt een lagere energierekening en tegelijk het comfort in je woning verbeteren? Isoleer dan en geloof niet zomaar alles wat mensen vertellen …

Een isolatieoplossing op maat

Doe een beroep op onze isolatiepartners, met de zekerheid dat wij je tijdens de werken bijstaan.

Je bent op zoek naar aangepast advies en een vakkundige uitvoering? Kortom, je wilt isoleren in alle gemoedsrust? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.