Ontdek onze tips voor een beter werkende verwarming

Win aan comfort terwijl je geld bespaart

Warmwaterbuizen isoleren

Voorkom onnodig warmteverlies

Programmeerbare thermostaat plaatsen

Regel je verwarmingsketel beter

Radiatoren regelmatig ontluchten

Voor een betere warmteverspreiding

Thermostatisch kranen plaatsen en regelen

Geniet van de perfecte temperatuur in elke kamer

Onze tips in detail ...

Warmwaterbuizen isoleren

Warmte is waardevol

De kostbare warmte moet je leefruimtes verwarmen of zorgen voor een zalige doucheof bad en niet verloren gaan in je kelder, zolder of garage. Trek daarom al jewarmwaterleidingen een isolerend jasje aan. Zo gaat de warmte naar de plaatsenwaar ze echt nuttig is.

Wist je dat...

1 meter niet-geïsoleerde leiding van 2,54 cm = 60 watt warmteverlies of ongeveer € 12energieverspilling per jaar? Hoeveel meter niet-geïsoleerde leidingen telt je woning?Bereken snel je winst.

Een thermostaat verhoogt je comfort

De hoofdfunctie van een thermostaat is het verwarmingssysteem in- en uitschakelen om een bepaalde temperatuur te bereiken of te behouden. Een thermostaat “voelt” de kamertemperatuur. Ligt ze lager dan de gewenste temperatuur, dan schakelt hij de verwarming in. Is de ingestelde temperatuur bereikt, dan schakelt hij de verwarming uit.

Een programmeerbare thermostaat bespaart energie

Met een goed geprogrammeerde thermostaat bespaar je 7 tot 10% op je energieverbruik. Waarom zou je ’s nachts of als je niet thuis bent de ketel op volle toeren laten draaien? 16° of 17°C zijn dan voldoende om de kou buiten te houden. 

Radiatoren ontluchten

Verhoogt het rendement van de installatie en de verspreiding van de warmte.

Hoor je een borrelend geluid in de radiatoren? Blijft een van je radiatoren steeds koud? Of wordt slechts een deel van je radiator warm? Dan is de kans groot dat er lucht in zit.

Ontlucht daarom twee keer per jaar jouw radiatoren. Zo haal je meer rendement uit je verwarming. Het begin van het verwarmingsseizoen is het beste moment om dit te doen.

De perfecte temperatuur in elke kamer

Plaats thermostatische kranen thuis

Met thermostatische kranen heb je een thermostaat in elk vertrek. Handig om bijvoorbeeld de slaapkamer, hobbykamer en badkamer elk hun eigen temperatuur te geven. Je plaatst ze snel en verwarmt zo je ruimtes niet langer onnodig.


Stel je thermostatische kranen juist in

Draai je thermostatische kranen ver genoeg open. Zo kan de thermostaat steeds de gewenste temperatuur bereiken. Het schema hieronder geeft aan welke temperatuur overeenstemt met de nummers op je thermostatische kraan.

Staat er een thermostatische kraan in de ruimte met de kamerthermostaat, draai de kraan dan volledig open. Zo kan de algemene kamerthermostaat de temperatuur regelen.

Ontdek ook