Isoleren, uiteraard! Maar wat?

Onze gids over muurisolatie

Hoog tijd om al onze vooroordelen over isolatie en meer bepaald muurisolatie uit de wereld te helpen, vind je niet?

Download onze gids

 

Isoleer en kijk: uw energieverbruik daalt. Allemaal goed en wel, maar wat valt er te isoleren?

 

Isoleer je dak

Elke dag gaat 30% van de warmte in een niet-geïsoleerde woning verloren via het dak. Toch heeft maar 1 Belg op de 10 Belgen de dakisolatie van zijn woning verbeterd sinds hij er woont! Stop de warmteverliezen met een doeltreffende warmte-isolerende barrière op dak en zolder. Maar let op: een hellend dak en een plat dak isoleert u op een andere manier. Voor beide daktypes bestaan er verscheidene technieken. Je leest er meer over in onze isolatiegids.

 

Isoleer je vensters

Nog maar heel weinig woningen hebben hoogrendementsglas of superisolerend glas. Dat is opmerkelijk als je weet dat hoogrendementsglas, in vergelijking met enkel glas, de warmteverliezen met 80% beperkt! Vergeet niet om ook de koudebruggen aan te pakken. Dat kan onder andere met isolerende vensterbanken.

 

Isoleer je muren

Een voorafgaand onderzoek is nodig om na te gaan of je woning over spouwmuren beschikt. Spouwmuren isoleren is hoe dan ook een werkje voor specialisten. Zij injecteren een isolerende laag tussen de binnen- en buitenmuur. Dit is veruit de meest voordelige methode. Maar je kunt je hele gevel door een vakman ook langs buiten met een isolerende bekleding laten renoveren.

 

Isoleer je vloeren

De temperatuur van een niet-geïsoleerde vloer ligt vaak 4 tot 5 graden lager dan de kamertemperatuur! Wat kan je daaraan doen? Isolerend materiaal aan het beton van de dekvloer toevoegen, de kruipkelder isoleren of een aparte isolatielaag met isolerende platen aanbrengen.

Een isolatieoplossing op maat

Doe een beroep op onze isolatiepartners, met de zekerheid dat wij je tijdens de werken bijstaan.

Je bent op zoek naar aangepast advies en een vakkundige uitvoering? Kortom, je wilt isoleren in alle gemoedsrust? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.