Heeft jouw woning wel isolatie nodig?

Onze gids over muurisolatie

Hoog tijd om al onze vooroordelen over isolatie en meer bepaald muurisolatie uit de wereld te helpen, vind je niet?

Download onze gids

 

Mijn woning is zeker al genoeg geïsoleerd … of toch niet? 6 factoren vertellen je de waarheid.

Is jouw woning nu eigenlijk goed of slecht geïsoleerd? Daar is niet zomaar een antwoord op te geven. Maar deze 6 factoren geven je toch al een goede aanwijzing:

 1. De temperatuur van je muren. Leg je hand aan de binnenkant op je buitenmuren en vensters. Voelen ze in de winter ijskoud aan en in de zomer warm? Dan is er geen twijfel mogelijk: jouw woning heeft isolatie nodig.
   
 2. Bewasemde ruiten. Zijn je ruiten aan de binnenkant vaak bewasemd? Dan is jouw woning slecht geïsoleerd!
   
 3. Lawaaihinder. Lijkt het of elke auto op straat dwars door je salon rijdt? Hoog tijd om te isoleren!
   
 4. De temperatuur zakt. Als je de verwarming uitschakelt, voelen je kamers meteen koud aan? Oei!
   
 5. De temperatuur stijgt traag. Duurt het uren vóór je de temperatuur van je kamerthermostaat ook echt bereikt? Dan staat je maar één zaak te doen: isoleren!
   
 6. Tocht. Doe de test met de kaars. Begint het vlammetje te flikkeren zodra je in de buurt van deuren en ramen komt? Een duidelijk teken van een tekortschietende isolatie.

 

Hoe ouder je woning, hoe minder geïsoleerd

De leeftijd van je woning vertelt je vrij nauwkeurig hoeveel je de isolatie ervan nog kunt verbeteren. Is je woning vóór 1980 gebouwd? Dan is de kans klein dat ze correct geïsoleerd is. Tussen 1980 en 1990 begon woningisolatie verspreid te geraken, maar de normen van die tijd zijn nu helemaal voorbijgestreefd! Pas vanaf 1990 werden daken en muren goed geïsoleerd. Hoewel nog niet overal …

Een isolatieoplossing op maat

Doe een beroep op onze isolatiepartners, met de zekerheid dat wij je tijdens de werken bijstaan.

Je bent op zoek naar aangepast advies en een vakkundige uitvoering? Kortom, je wilt isoleren in alle gemoedsrust? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.