Duidelijke antwoorden!

Algemeen

Waarin verschilt boxx van de thermostaat die ik nu heb?

boxx kan alles wat je huidige thermostaat kan - en nog veel meer! Naast de thermostaatfunctie, is boxx de enige oplossing die ook direct inzicht geeft in je energieverbruik- en kosten. boxx geeft je dus controle over je huis, je comfort en je energie.

 • Bedien boxx op afstand met je smartphone via de gratis app.
 • Bekijk en vergelijk op ieder moment je totale elektriciteits- en aardgasverbruik: per uur, dag, week, maand en jaar.
 • Volg je energiekosten op de voet.
 • Krijg met (optionele) slimme stekkers inzicht in je energieverbruik en –kosten per toestel.
 • Zet je toestellen op afstand aan en uit met (optionele) slimme stekkers via boxx, maar ook via de boxx app.
 • Geef een nieuwe dimensie aan je verlichting met de (optionele) Philips Hue en controleer ze rechtstreeks op het display van boxx of de mobiele app.
 • Herken waar pieken in je verbruik vandaan komen en pak sluimerverbruik aan.
 • Houd grip op je energiekosten en voorkom verrassingen op je energiefactuur dankzij de vergelijking van je werkelijke verbruik met je ingeschatte verbruik.
 • Profiteer van talloze extra services, zoals weersinformatie. De functies op boxx worden met software updates continu uitgebreid.

 

Kan ik boxx ook op afstand bedienen?         

Ja, met de gratis boxx app kun je boxx op afstand bedienen via je Apple of Android smartphone. Je past eenvoudig de temperatuur in huis aan, ook als je niet thuis bent. Ook kun je altijd en overal je actuele energieverbruik bekijken.

En indien je de optionele slimme stekkers en/of Philips Hue hebt, kun je deze ook rechtreeks via de app bedienen.

 

Welke type smartphones worden door boxx ondersteund?

boxx app werkt op Apple en Android toestellen.

 

Hoe voorkom ik met boxx sluipverbruik?   

Met boxx krijgt je heel eenvoudig inzicht in je elektriciteits- en gasverbruik en zie je op elk moment precies hoeveel je verbruikt. Hierdoor krijg  je ook inzicht in je sluimerverbruik door te weten hoeveel je ’s nachts verbruikt of wanneer je afwezig bent. Door het niveau van je sluimerverbruik te weten, kan je het ook aanpakken met verschillende acties. En kan je heel gemakkelijk zien wat de positieve impact ervan is.

Bovendien heb je met de (optionele) slimme stekkers nog meer middelen om je sluimerverbruik aan te pakken, door om het even waar of wanneer je elektrische toestellen volledig uit te schakelen.

Het aanpakken van je sluimerverbruik levert je een besparing op je energiefactuur op want sluimerverbruik kan tot 10% van je elektrische verbruik vertegenwoordigen.

 

Krijg ik garantie op boxx en op de installatie van boxx?       

Natuurlijk!

Op boxx zelf krijg je een garantie van 2 jaar.

Voor de installatie krijg je een waarborg van 2 weken.

 

Hoe lang duurt de installatie van boxx?  

De installatie van boxx hangt af van je persoonlijke situatie. Maar je mag ongeveer op een anderhalf uur rekenen. Deze vindt plaats op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

 

Hoe lang duurt het voordat ik boxx geleverd krijg?           

De installateur brengt boxx op de afgesproken dag van de installatie. Deze hangt af van het afgesproken moment tussen jou en de installateur om boxx bij je te laten installeren.

 

Hoe werkt boxx precies?       

Voor inzicht in je verbruik:

Tijdens de installatie wordt er een sensor op je energiemeter(s) geplakt. Die meet continu en in realtime je verbruik. De sensor wordt gekoppeld met een draad aan een meteradapter. Deze meteradapter stuurt de meetgegevens draadloos door naar boxx, waar deze gegevens bekeken kunnen worden in overzichtelijke grafieken. Doordat boxx via WiFi met het internet is verbonden, kan boxx dit verbruik koppelen aan tarieven voor gas- en elektriciteit om zo inzicht te geven in de energiekosten. Hierdoor kan boxx ook laten zien of er afwijkingen zijn ten opzichte van het door Electrabel ingeschatte verbruik.

Voor de slimme thermostaat functie:

Indien boxx compatibel is met je cv-ketel, zal een ketelmodule op je cv-ketel geïnstalleerd worden, zodat boxx je ketel kan bedienen. Het scherm van boxx zal je huidige thermostaat vervangen en op zijn plaats geïnstalleerd worden.

 

Kunnen er ook toestellen op afstand bediend worden op boxx?     

Ja. Met slimme stekkers kun je aangesloten toestellen op afstand aanzetten of uitschakelen. Je kunt ook hun energieverbruik en -kosten opvolgen.

En met de Philips Hue bedien je even gemakkelijk je verlichting.

 

Hoe duurzaam is boxx zelf?  

Op jaarbasis verbruikt boxx minder dan 50kWh. Er is veel aandacht besteed aan het zo zuinig mogelijk maken van boxx. Zo gaat het scherm automatisch in dimstand. In de standen 'slapen' en 'weg' gaat hij zelfs helemaal op zwart. Er kan zelf ingesteld worden wanneer boxx in de dimstand gaat. Ook kun je de verlichtingssterkte aanpassen om energie te besparen.

 

Is de privacy van boxx-klant gewaarborgd?  

Ja, de privacy is gewaarborgd. De verbruiksgegevens ziet alleen de klant zelf, tenzij de klant toestemming geeft om mee te kijken door de externe toegang te openen. Op dat moment kan de klantenservice, op vraag van de klant, de gegevens van boxx raadplegen om een mogelijk probleem op te lossen. Daarnaast worden de gegevens volstrekt anoniem opgeslagen om ze beter te kunnen vergelijken. De kern is dat er alleen gepersonifieerde gegevens van Electrabel naar boxx gaan en alleen andersom wanneer er toestemming door de klant voor wordt gegeven. Dus:

 • Electrabel verwerkt geen inloggegevens met betrekking tot de internetverbinding van de klant.
 • Electrabel verwerkt geen gegevens met betrekking tot het ingestelde thermostaatprogramma of de ingestelde temperatuur thuis.
 • Electrabel verwerkt geen gegevens met betrekking tot het energieverbruik zoals door boxx geregistreerd. Die gegevens worden alleen lokaal op boxx opgeslagen en die gegevens kunnen altijd door de klant gewist worden door de fabrieksinstellingen weer in te stellen.

 

Is veiligheid gewaarborgd met boxx?        

Electrabel besteedt veel aandacht aan de veiligheid van boxx. Zo wordt de software regelmatig getest door een gerenommeerd IT Security bedrijf. Dit bedrijf gebruikt professionele hackers om veiligheidstesten uit te voeren. Deze beoordelen boxx als voldoende veilig. We kennen geen voorbeelden of meldingen van gehackte boxx displays.

 

Wat zijn de afmetingen van boxx?   

boxx heeft een 7 inch scherm en meet 12 bij 19 cm. Dit is vergelijkbaar met een digitaal fotolijstje of iets kleiner dan een A5-papierformaat.

 

Is boxx in andere kleuren verkrijgbaar?  

Nee, boxx is alleen verkrijgbaar in deze uitvoering, in de kleur mat wit.

 

Wat maakt boxx verschillend t.o.v. andere displays waar je je energieverbruik op kunt zien?           

De koppeling met Electrabel maakt de informatie op boxx persoonlijk. Bijvoorbeeld vergelijkt boxx het werkelijke verbruik met het door Electrabel ingeschatte verbruik. je ziet dus of je meer verbruikt dan voorzien door Electrabel en kunt bijvoorbeeld je maandelijkse energiebedrag aanpassen om onaangename verassingen te vermijden. boxx geeft inzicht op de plaats en op het moment dat het relevant is. Namelijk in de huiskamer wanneer je met je verwarming bezig bent. Verwarming zorgt voor bijna 70% van je energiekosten. Met de thermostaatfunctie kan je direct invloed uitoefenen op deze kosten. Ook kan boxx op afstand bediend worden via de gratis apps voor de smartphone. En met slimme stekkers en Philips Hue krijg je ook inzicht in het energieverbruik en -kosten per toestel. Bovendien kun je je toestellen hiermee ook op afstand bedienen.

Dankzij boxx krijgt je dus inzicht in je energieverbruik, maar ook de middelen om onmiddellijk op je verbruik in te grijpen.

 

Hoe kan boxx mij helpen energie te besparen?     

Ten eerste geeft boxx je inzicht in je energieverbruik en kosten, zodat je ontdekt waar je kunt besparen. Het inzicht helpt je bewuster om te gaan met je energieverbruik.

Ten tweede kan je je verwarming (70% van je energiefactuur), je elektrische toestellen en je verlichting heel gemakkelijk en overal beheren. Zo verbruik je enkel en alleen wanneer het nodig is. je verspilt geen energie meer, zonder op comfort in te boeten.

Ervaring leert dat je door inzicht in je verbruik wel 10% op je energiekosten kunt besparen. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit een besparing op de energiekosten van circa € 200* per jaar.

* Een gemiddeld huishouden verbruikt 3 500 kWh elektriciteit  en 23 250 kWh aardgas per jaar, gebaseerd op de volgende gegevens: contract EasyFixed, distributienetbeheerder Imewo, incl. btw, juni 2015

 

Ik heb een huurwoning. Kan ik boxx bestellen?    

Ja, ook als je een huurwoning hebt, kan je boxx kopen. Om boxx te kunnen plaatsen moet je wel toestemming van je eigenaar krijgen om je huidige thermostaat te vervangen. Vraag dus eerst aan je eigenaar of je je thermostaat mag vervangen.

 

Moet ik klant voor mijn energie bij Electrabel zijn om boxx te kunnen kopen?

Nee, boxx kan door iedereen aankocht worden!

 

Wat gebeurt er met boxx als ik verhuis?

Wanneer je verhuist, moet je boxx achterlaten want deze maakt nu deel uit van het pand en de verwarmingsinstallatie. Daardoor kreeg je ook een lagere btw voet van 6% indien je huis meer dan 5 jaar oud is. Wij zullen je boxx abonnement voor dat adres stopzetten.

Indien je boxx wenst op je nieuwe adres, dien je een nieuwe boxx aan te kopen.

Is boxx reeds aanwezig op je nieuwe adres? Goed nieuws, dan hoef je enkel een boxx abonnement te nemen.

 

Ik wens mijn contract te herroepen, hoe moet ik dat doen?

Indien u een consument bent, hebt u het recht om gedurende een termijn van veertien (14) kalenderdagen na de levering en installatie van de Electrabel boxx en (desgevallend enkel) de activering van de Electrabel boxx cloud services, zonder opgave van redenen, het Contract te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van dit modelformulier:

 

Aan Electrabel, Postbus 10070, 2600 Berchem:

Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst(en) betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*):

Aangevraagd op:

Naam/namen en voornaam/voornamen consument(en):

Leveringsadres:

Handtekening(en) :

Datum:

(*keuze naargelang de situatie)

 

Terug naar vorige pagina

 

Technische vereisten

 

Aan welke eisen moet mijn huis voldoen om boxx te kunnen gebruiken?    

In het algemeen heb je je eigen WIFI aansluiting nodig. Publieke hotspots of 3G/4G aansluiting zijn niet bruikbaar met boxx.

Je hebt ook een Android of Apple smartphone nodig om boxx op afstand te kunnen bedienen.

De vereisten voor de thermostaatfunctie:

 • Je verwarmt je huis met je eigen individuele cv-ketel, gestookt op aardgas of stookolie.
 • Je ketel is niet aangesloten op een zwembad, een warmtepomp of een domoticasysteem.
 • Je beschikt over een bedraade aansluiting tussen je thermostaat en je cv-ketel.
 • Je cv-ketel is geschikt om met boxx te werken: ze kan geschakeld worden op 24V via aan/uit of OpenTherm.

De vereisten om inzicht in je energieverbruik te krijgen:

 • Je gas– en elektriciteitsmeters bevinden zich binnen je woning.
 • Je gas- en elektriciteitsmeters bevinden zich in dezelfde ruimte, op minder dan 2m van mekaar.
 • Jouw energiemeters en boxx zijn idealiter maximum 10m (op dezelfde verdieping) of één verdieping gelegen van elkaar.
 • Er is een vrij stopcontact beschikbaar naast je energiemeters.
 • Je hebt geen zonnepanelen.
 • Je hebt geen verzegelde (plexiglas) kast (25S60) rondom je elektriciteitsmeter.

Wanneer je boxx bestelt, zullen wij de kenmerken van je huis vragen om na te gaan of boxx bij jou kan geïnstalleerd worden. Indien er blokkerende elementen zijn, zal je bestelling niet kunnen doorgaan.

Indien er geen voorafgaande blokkerende elementen blijken te zijn om boxx bij je te installeren, zullen wij vragen aan onze installateur om je te contacteren om een afspraak te maken. Het is enkel en alleen tijdens de installatie dat onze installateur zal kunnen bevestigen of boxx compatibel is met je persoonlijke situatie. Blijkt uiteindelijk dat boxx niet bij jou kan geïnstalleerd worden, dan zal onze installateur alles terug plaatsen zoals het was en zullen wij je niets aanrekenen.

 

Werkt boxx met alle soorten cv-ketels?       

boxx werkt met individuele cv-ketels, gestookt op aardgas of stookolie. Je cv-ketel moet geschakeld kunnen worden met een 24V bedraade aansluiting.

boxx is ook een van de weinige slimme thermostaten die zowel als een ""aan/uit"" thermostaat je ketel regelt, maar ook geschikt is voor moderne modulerende ketels dankzij het Opentherm protocol. Wij zullen samen met jou bekijken of je ketel geschikt is voor boxx, en onze installateur zal tijdens de installatie ook nagaan of je ketel compatibel is. Zou dit niet het geval zijn, dan plaatst onze installateur alles terug zoals het was en zullen wij je geen kosten aanrekenen.

 

Waarom heb ik WiFi nodig om boxx te kunnen gebruiken?      

Doordat boxx via WiFi met het internet is verbonden, kan boxx je werkelijke verbruik koppelen aan de Electrabel tarieven voor gas- en elektriciteit om je inzicht te geven in je energiekosten. Hierdoor kan boxx je ook laten zien of er afwijkingen zijn ten opzichte van het door Electrabel ingeschatte verbruik, op basis waarvan je maandelijkse facturen worden berekend. Daarnaast zorgt WiFi ervoor dat je gebruik kunt maken van allerlei andere functies op boxx, zoals het op afstand aansturen van boxx via de mobiele app, weersinformatie, regelmatige updates van het bestuurssysteem, de mogelijkheid voor onze klantenservice om op afstand een diagnose van boxx te maken in geval van en probleem... En nog veel meer mogelijkheden in de toekomst!

 

Is boxx bruikbaar op alle bestaande aardgas- en elektriciteitsmeters?        

Aardgasmeters:

boxx is geschikt voor de grote meerderheid van de aardgasmeters. Er zijn een aantal uitzonderlijke gasmeters waarbij er geen reflector staat op de laatste van de rolcijfers van de meter. In dat laatste geval zal boxx je aardgasverbruik niet kunnen meten.

Elektriciteitsmeters:

boxx is geschikt voor elektriciteitsmeters die NIET door een verzegelde plexiglaskast (25S60) omgesloten zijn. Indien je meter zich in een plexiglaskast bevindt, kan boxx je elektriciteitsverbruik momenteel nog niet meten. Dit zal vanaf januari 2016 opgelost zijn met een nieuwe sensor die specifiek ontwikkeld werd voor dit type meters. In tussentijd kan je boxx al bestellen om je verwarming te regelen en je aardgasverbruik op te volgen.

boxx is ook al klaar voor de toekomst en is reeds geschikt voor slimme meters.

 

Werkt boxx ook als ik zelf elektriciteit opwek, bijvoorbeeld met zonnepanelen?

Nee. Als je je eigen elektriciteit opwekt bijvoorbeeld met zonnepanelen, kan boxx je elektriciteitsverbruik nog niet op de juiste manier meten. Dit geldt zowel voor huizen met een analoge meter als een slimme meter.

Heb je een analoge elektriciteitsmeter? Dan draait je elektriciteitsmeter de andere kant op omdat je dankzij de zonnepanelen teruglevert aan het elektriciteitsnetwerk. boxx ziet dit niet als teruglevering, maar als verbruik. Hierdoor is het verbruik dat je te zien krijgt op boxx te hoog en klopt het inzicht dat boxx je geeft niet.

Heb je een slimme meter? Dan ziet boxx alleen het verbruik dat via de slimme meter loopt en niet wat rechtstreeks wordt verbruikt van de zonnepanelen. Het verbruik dat boxx je laat zien klopt dan niet, evenals de adviezen die boxx je geeft.

Maar wees gerust, wij werken er hard aan om boxx ook geschikt te maken voor woningen met zonnepanelen.

 

Waarom heb ik een stopcontact nodig naast mijn meter(s)?

Naast je meter(s) wordt een meteradapter met bijbehorende sensors geïnstalleerd. De meteradapter moet op een stopcontact binnen de twee meter van de gas- en elektriciteitsmeter worden aangesloten. Indien deze niet aanwezig is, kan de Electrabel installateur eventueel een stekkerblok met verlengsnoer plaatsen (13,19 € incl. btw).

 

Werkt boxx in combinatie met een zonneboiler?

Ja, omdat een zonneboiler niet teruglevert aan het net, kan er gebruik worden gemaakt van boxx.

 

Kan boxx ook een thermostaat met zoneregeling vervangen?

Nee, boxx kan alleen geïnstalleerd worden wanneer er geen andere thermostaten zijn aangesloten. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een hoofdthermostaat en er nog meer thermostaten daarop zijn aangesloten, kan boxx alleen de hoofdthermostaat vervangen en kun je geen gebruik maken van een zogeheten zoneregeling (meerdere thermostaten).

 

Wat heb ik nodig om de boxx app te kunnen gebruiken?           

 • Je beschikt over een Android of Apple Smartphone, met een minimale resolutie van 480x800.
 • Je bent in het bezit van boxx.
 • Voor de iPhone heb je minimaal iOS 6.0 nodig.
 • Voor Android telefoons heb je minimaal versie 2.3.3 nodig
 • Je hebt je login en paswoord nodig. Je moet inloggen op de app met de login en het paswoord die je van Electrabel hebt gekregen.
 • Je hebt een abonnement op boxx.
 • De boxx app-functie moet aanstaan in boxx zelf (Menu-Meer-Systeem-Internet).

 

Momenteel heb ik een buitenvoeler, kan ik gebruik maken van boxx?      

boxx  kan de buitenvoeler niet ondersteunen. Deze kan wel buiten werking worden gesteld, en zo kun je alsnog gebruik maken van boxx .

 

Ik heb momenteel een draadloze thermostaat, kan ik gebruik maken van boxx?

boxx  kan enkel worden aangesloten op een tweedraadsaansluiting. Wanneer je wel een bedraad punt hebt in je woonkamer waar je boxx  wilt hangen, kan boxx daar wel op geïnstalleerd worden.

Heb je geen bedraad punt en enkel draadloze communicatie met de ketel, kan boxx  niet worden aangesloten.

 

Hoe kan ik op voorhand weten dat mijn persoonlijke situatie compatibel is met boxx?

Sommige elementen kunnen heel gemakkelijk op voorhand gecheckt worden, anderen niet.

Dit zijn de vereisten die je reeds op voorhand kunt nagaan:

Voor de thermostaatfunctie:

 • Je verwarmt je huis met je eigen individuele cv-ketel, gestookt op aardgas of stookolie.
 • Je ketel is niet aangesloten op een zwembad, een warmtepomp of een domoticasysteem.
 • Je beschikt over een bedraade aansluiting tussen je thermostaat en je cv-ketel.

Voor het inzicht in je energieverbruik:

 • Je aardgas– en elektriciteitsmeters bevinden zich binnen je woning.
 • Je aardgas- en elektriciteitsmeters bevinden zich in dezelfde ruimte, op minder dan 2m van mekaar.
 • Jouw energiemeters en het scherm van boxx zijn idealiter maximum 10m (op dezelfde verdieping) of op één verdieping gelegen van elkaar.
 • Een vrij stopcontact is beschikbaar naast je energiemeters.
 • Je hebt geen zonnepanelen.
 • Je hebt geen verzegelde (plexiglas) kast (25S60) rondom je elektriciteitsmeter.

Er zijn twee elementen die je zelf niet op voorhand kunt checken:

 • De compatibiliteit van je ketel met boxx. Er zijn zoveel types ketels op de markt dat het heel moeilijk is om op voorhand een definitief antwoord te kunnen geven. Dit zal door de installateur ter plaatse nagekeken moeten worden.
 • De draadloze communicatie tussen de meteradapter en boxx. Er zijn theoretische vereisten (maximum 10m afstand op dezelfde verdieping of maximum een verdieping afstand), maar terug dit hangt af van je persoonlijke situatie en de materialen die werden gebruikt om je huis te bouwen (gewapend beton…).

Wij zullen op voorhand samen met je nagaan, op basis van de kenmerken van je huis, of boxx compatibel is voor jou. Maar het is enkel en alleen wanneer de installateur ter plaatse is dat hij de compatibiliteit zal kunnen bevestigen of niet.

Is boxx niet compatibel voor jou? Dan zal de installateur alles terug plaatsen zoals het was en zullen wij je niets aanrekenen.

 

Terug naar vorige pagina

 

Slimme stekkers

 

Hoeveel verbruikt de slimme stekker?         

Het verbruik van de stekkers zelf is zeer beperkt: maximaal 0.8W

 

Wat is de maximale belasting van de slimme stekker?

De maximale belasting van de slimme stekker is 2500 Watt. Wanneer er meer dan 2500 Watt wordt verbruikt gaat de gekleurde LED-ring knipperen.

 

Zit er een kinderbeveiliging op de slimme stekker?        

Het toestel is uitgerust met een ingebouwde beveiliging voor kinderen. Ook wordt een plakstrip meegeleverd om de slimme stekker in het stopcontact te vergrendelen.

 

Wat is het maximale bereik van de slimme stekker?       

In een gemiddelde woning is het maximale bereik tussen de slimme stekker en het scherm van boxx circa 15 meter. Afhankelijk van bouwmaterialen, muren en plafonds van de woning of andere verstorende elementen kan het maximale bereik groter of kleiner zijn.

 

Ik heb online een slimme stekker gekocht, maar wens van mijn aankoop af te zien. Wat moet ik doen?

Je kan je online aankoop opzeggen binnen een termijn van 14 dagen na levering van je slimme stekker. Om je aankoop op te zeggen, moet je het volgende doen:

 1. Vul dit opzegdocument in
 2. Stuur het ingevulde document via email naar boxx@electrabel.com
 3. Als de opzegtermijn niet verstreken is, zullen we je per e-mail een retourdocument sturen, dat je op de verzenddoos moet kleven
 4. Je gaat naar het bpost punt van je keuze om het pakket met slimme stekker af te geven
 5. Van zodra we je slimme stekker hebben ontvangen, zullen we een kredietnota opmaken

 

Terug naar vorige pagina

 

Philips Hue

 

Wat moet ik doen om Philips Hue lampen met boxx te gebruiken?    

Om Philips Hue met boxx te kunnen gebruiken moeten de Philips Hue lampen en de bridge geconfigureerd worden volgens de handleiding van Philips Hue. Voor vragen over Philips Hue kan je ook kijken op: www.meethue.com.

 

Terug naar vorige pagina

 

Prijzen en facturatie

 

Wat kost boxx?     

Je betaalt 199 € (6% btw*) voor boxx (aanraakscherm, ketelmodule, meteradapter, 2 sensoren, elektrische voeding).

Je betaalt 99 € (6% btw*) voor de installatie en de activatie door een professionele installateur.

Je betaalt 3,5 €/maand (21% btw) voor alle inzicht- en internetdiensten van boxx.

* Als het toestel geplaatst wordt in een privéwoning die al sinds meer dan 10 jaar in gebruik genomen is en je het vereiste attest, dat de installateur je bezorgt, ondertekend aan Electrabel overmaakt.

 

Waar betaal ik precies abonnementskosten voor?           

Het abonnement (€ 3,50 per maand) dat aan boxx verbonden is, maakt van boxx een unieke oplossing die je helpt grip te krijgen op je comfort, energieverbruik en –kosten. Door dit abonnement maakt boxx continu verbinding met Electrabel en het internet. Zo krijg je persoonlijk en actueel inzicht waar je écht iets mee kunt. Dankzij het abonnement op boxx kan je:

 • Je energieverbruik vergelijken met dat van afgelopen uren, dagen, weken, maanden en zelfs jaren. Alles wordt gepresenteerd in overzichtelijke diagrammen en grafieken.
 • Je energiekosten op de voet volgen. Dankzij het abonnement ben je voorzien van de Electrabel tarieven.
 • Verrassingen op je afrekening voorkomen, doordat boxx je werkelijke verbruik vergelijkt met het door Electrabel geschatte verbruik.
 • Je kunt boxx op afstand bedienen dankzij de boxx app.
 • Inzicht krijgen per toestel met (optionele) slimme stekkers en deze op afstand bedienen.
 • Je verlichting rechtstreeks via boxx bedienen dankzij de (optionele) Philips Hue.
 • Leren waar pieken in je verbruik vandaan komen en sluipverbruik aanpakken.
 • Actuele weersinformatie bekijken, gewoon op boxx.
 • Altijd gebruik maken van de nieuwste software updates en toevoegingen op boxx.

 

Kan ik boxx ook kopen zonder abonnement?

Nee, je kunt boxx niet kopen zonder abonnement. Je kunt je abonnement wel opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Je verliest dan alle inzicht- en internetdiensten van boxx. De thermostaatfunctie blijft dan nog wel gewoon lokaal werken.

 

Wat kost de installatie van boxx?       

Je betaalt 99 € (6% btw*) voor de installatie en de activatie van boxx door een professionele installateur.

* Als het toestel geplaatst wordt in een privéwoning die al sinds meer dan 10 jaar in gebruik genomen is en je het vereiste attest, dat de installateur je bezorgt, ondertekend aan Electrabel overmaakt.

 

Kan ik het boxx abonnement opzeggen?

Je kunt je abonnement opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Je verliest dan alle inzicht- en internetdiensten van boxx. De thermostaatfunctie blijft dan nog wel gewoon lokaal werken.

 

Terug naar vorige pagina