5 redenen om je ketel te onderhouden

   Het is wettelijk verplicht 

Gasinstallaties moeten door een erkende technicus worden nagekeken, om de 2 jaar in Vlaanderen en om de 3 jaar in Wallonië en Brussel. In Vlaanderen geldt ook de verplichting om het rookgaskanaal (de schoorsteen, dus) te laten vegen tijdens het tweejaarlijkse onderhoud.

Stookolieketels moeten daarentegen elk jaar door een erkende technicus worden onderhouden. Het onderhoud omvat drie werkzaamheden: de ketel reinigen, de branders afstellen en de schoorsteen vegen.

Huur je een huis of appartement? Dan moet jij als huurder instaan voor dit onderhoud. 

  • Je woont in Vlaanderen? Dan vind je alle info hier.
  • Je woont in Brussel? Dan vind je alle info hier.

 

   Je installatie haalt een hoger rendement

Als je ketel perfect is afgesteld, als alle regelorganen correct functioneren en de brander niet te veel lucht verbruikt - kortom, als je ketel goed onderhouden is - kan het rendement wel 10% hoger liggen!

 

   Regelmatig onderhoud = minder defecten

Als je je ketel regelmatig laat onderhouden, ben je zeker dat alles correct functioneert en daalt de kans op een defect. Het risico op een defect kan zelfs tot 5 keer kleiner zijn! En een goed onderhouden ketel heeft ook een langere levensduur.

 

   Het is veiliger

Regelmatig onderhoud beperkt het risico dat er schadelijke gassen vrijkomen. Het is dus een extra veiligheidswaarborg voor jou en je gezin.

 

   Het is goed voor het milieu

Een goed onderhouden ketel haalt een optimaal rendement. Je vermijdt dat je energieverbruik onnodig stijgt. En je ketel produceert meteen ook minder broeikasgassen.

Een verwarmingsoplossing op maat