5 goede redenen om je woning te isoleren

Onze isolatiegids

Deze handige gids begeleidt je stap voor stap bij de uitvoering van alle isolatiewerken aan je woning.

Download de isolatiegids

 

Wie geld wil verdienen, denkt zelden aan woningisolatie. Toch loont dit de moeite … 

 

1. Een groter comfort

In een geïsoleerde woning daalt de temperatuur minder snel in de winter en blijft ze constant in de zomer. Dat is goed tegen schimmels, die bepaalde gezondheidsproblemen kunnen opleveren. In de winter blijven de muren bovendien goed warm, omdat de warmte niet naar buiten weglekt. En in de zomer blijft je huis lekker koel.

 

2. Je energiefactuur kan met meer dan 30% dalen

Het bedrag dat je bespaart, hangt af van de onderdelen van de woning die je isoleert en de manier waarop je dat doet. Isoleer je in een oude woning zowel muren, vloeren als het dak, dan daalt je factuur tot meer dan 30%.

 

3. Minder geluidsoverlast

Je denkt er niet altijd aan, maar isoleren vermindert geluiden van buitenaf. Ideaal in de stad!

 

4. De waarde van je woning stijgt

Wie zijn woning wil verhuren of verkopen, moet tegenwoordig een energieprestatiecertificaat (of EPC) van de woning voorleggen. Een goed geïsoleerde woning krijgt een goede EPC-score en heeft een hogere waarde.

 

5. Je investering is snel terugverdiend

Als je isoleert, dalen je energiekosten. Tel daar nog de premies en subsidies bij die voor diverse werken worden toegekend en je investering is vaak op 3 tot 5 jaar terugverdiend. 

 

Een isolatieoplossing op maat

Doe een beroep op onze isolatiepartners, met de zekerheid dat wij je tijdens de werken bijstaan.

Je bent op zoek naar aangepast advies en een vakkundige uitvoering? Kortom, je wilt isoleren in alle gemoedsrust? Wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.